Bouquet de roses (Ram de roses), un quadre inèdit del pintor francès Paul Gauguin (1848-1903), es va subhastar ahir a Londres per 902.500 lliures (1,13 milions d'euros o 1,53 milions de dòlars), dins del preu previst. La casa Bonhams havia estimat el seu preu entre 800.000 i 1,2 milions de lliures (entre 1 i 1,5 milions d'euros). L'oli protagonitzat per un ram de roses grogues obertes era fins ara desconegut fins i tot pels experts i va ser l'estrella d'una licitació celebrada per Bonhams sobre art modern i impressionista.

Segons la casa de subhastes, els especialistes en Gauguin desconeixien l'existència del llenç fins que el seu propietari, que roman en l'anonimat encara que se sap que resideix a Suïssa, s'hi va posar en contacte per tal que fos avaluat i i poder-lo subhastar. El mateix Gauguin hauria donat el quadre datat del 1884 al seu primer amo, un polític de la ciutat francesa de Rouen, on el pintor es va traslladar des de París quan va posar fi a la seva carrera com a corredor de Borsa. El bodegó, amb les roses grogues que simbolitzen l'amistat, va ser realitzat quan el pintor tenia 36 anys i es creu que aspirava a guanyar-se la vida amb el seu art, després de veure el sector financer on treballava fins llavors greument afectat per una crisi.

Està signat com "P Gauguin 84" a l'extrem inferior dret, el que denota que es va elaborar l'any en què l'artista, la seva dona danesa i els seus cinc fills van deixar la capital francesa.