El president de França, François Hollande, ha negat que en privat es refereixi als pobres com "els desdentegats", i va acusar la seva exparella i exprimera dama Valérie Trierweiler de mentir en el polèmic llibre que ha publicat aquests últims dies.

"No vull que es pugui dir o escriure que em burlo del dolor social perquè és una mentida que em fa mal", va declarar el cap de l'Estat francès en una entrevista al setmanari Le Nouvel Observateur i de la qual ahir es van publicar alguns extractes.

A Merci pour ce moment (Gràcies per aquest moment), que en només quatre dies s'ha convertit en rècord de vendes de l'any, Trierweiler analitza la seva relació i la seva ruptura amb el president, el gener passat, quan un reportatge fotogràfic va atribuir un afer de Hollande amb l'actriu i productora Julie Gayet. "Ell, l'home d'esquerres, diu en privat 'els desdentegats', molt orgullós del seu sentit de l'humor", escriu Trierweiler en un dels passatges més polèmics del seu llibre, publicat per l'editorial Les Arènes.

"Aquest atac contra els pobres, els desfavorits, l'he viscut com un atac a la meva vida sencera (...). A totes les meves funcions, en tots els meus mandats, només he pensat en ajudar, en representar els que pateixen. Mai he estat del costat dels poderosos; encara que no sigui el seu enemic, sé d'on vinc", ha declarat Hollande.

En l'entrevista, el president fa referència a l'origen humil de la seva família i assegura que ha conegut gent tan pobra i maltractada per la vida que no podia ni cuidar les dents, el que considera un "signe de la pitjor misèria".