L'artista irlandesa Dolores O'Riordan, líder de la banda The Cranberries, ha estat detinguda per agredir suposadament una hostessa en un vol procedent de Nova York (EUA), segons ha informat la cadena pública RTE .

Un portaveu de la Policia irlandesa (la Garda) va indicar que una dona d'uns 40 anys d'edat, a la qual no va identificar, va ser detinguda ahir després que l'avió de l'aerolínia irlandesa Aer Lingus aterrés a les 05.30 hores (GMT) a l'aeroport de Shannon, a l'oest del país. Segons la RTE, O'Riordan, de 43 anys, va ser portada a una comissaria propera, on pot romandre retinguda un període màxim de 24 hores, segons la legislació vigent.

"Es va demanar que, després d'aterrar l'avió, pugés a bord la Garda, després que es denunciés la comissió d'una agressió contra una hostessa d'Aer Lingus. Un agent de la Garda també va ser agredit durant la detenció", va afegir el portaveu policial.

Els mitjans locals asseguren que l'hostessa va resultar ferida en un peu i que va ser traslladada a un hospital a prop de l'aeroport de Shannon per rebre tractament i ser examinada, mentre que el policia agredit no presenta danys.

O'Riordan, mare de tres fills, va revelar l'any passat al diari The Sunday Independent que una "persona de confiança" de l'entorn de casa seva a Limerick, al sud d'Irlanda, va abusar d'ella durant quatre anys. Tenia entre vuit i dotze anys i la traumàtica experiència ha estat una cosa que sempre ha "portat al damunt", va declarar l'artista, que va destacar que li ha costat molts anys de teràpia superar aquest trauma.

The Cranberries, amb la carismàtica O'Riordan al capdavant, va saltar a la fama internacional a principi dels noranta amb temes com Zombie, Dreams i Linger.