El xef Sergi Arola, amb dues estrelles Michelin, destaca la importància de les tapes a la cuina espanyola i afirma que tota la seva generació està en deute amb aquests plats en miniatura, on el més simple pot ser genial.

Arola (Barcelona, 1968) ha impartit a Vitòria una classe magistral sobre el món dels aperitius. Abans de desplegar la seva habilitat als fogons, el xef català ha dit que els cuiners de la seva generació vénen de l'"eclosió" que van tenir les tapes a partir sobretot del tractament i de la importància que Ferran Adrià va donar a aquests mossos a elBulli. "Avui dia les tapes bàsicament defineixen la nostra cuina", ha relatat el cuiner, que ha reconegut que moltes vegades les coses més senzilles són les que "impressionen més" els comensals. Així, ha rememorat un plat que de "de tan simple és genial", com moll de l'os amb caviar d'Adrià. "No hi ha un mar i muntanya més primigeni ni més genial. És simplement barrejar una mica de moll de l'os amb una cullerada de caviar", ha descrit el xef.