L'estudiant novaiorquès de 17 anys que assegurava haver guanyat a la borsa uns 72 milions de dòlars ha admès que tot va ser un invent i que les inversions que feia eren simulades, segons ha publicat el diari New York Observer.

"Tot el que puc dir és que eren transaccions simulades, i vaig tenir molt èxit. Els rendiments van ser increïbles, millors que els de l'S & P", va admetre el jove Mohammed Islam en una entrevista a aquest diari després de l'enrenou mediàtic que va generar la seva història.

El primer mitjà a publicar-la va ser la revista New York Magazine, en la qual l'estudiant assegurava fins i tot que volia crear el seu propi fons d'alt risc en complir la majoria d'edat al juny i que confiava a poder guanyar fins a 1.000 milions durant el primer any.

"No és veritat", va respondre però a New York Observer sobre les seves suposades inversions en els mercats de l'or i el petroli i sobre si havia dit en algun moment que els seus guanys eren de "vuit dígits", i va anar més enllà i va admetre que tot era una ficció.

Islam, fill d'uns immigrants de la regió de Bengala que viuen al barri de Queens i que estudia al prestigiós institut públic Stuyvesant de Manhattan, ha generat tal enrenou que des de llavors els seus pares no li parlen.

"Honestament, el meu pare renega de mi i la meva mare diu que mai tornarà a dirigir-me la paraula [...]. Sabien que tot era fals i bàsicament volien matar-me, i des de llavors no he parlat amb ells", va afegir l'adolescent.

El jove, que presideix el Club d'Inversors del prestigiós centre educatiu en què només es fan transaccions simulades, ha lamentat tot el mal que ha pogut causar amb aquesta història, especialment a la seva família.

"Molts joves comencen empreses emergents, però són una bombolla. La borsa i les inversions sempre hi seran. Els diners sempre es mouen", assegurava Islam a New York Magazine, revista que el definia com un noi "tímid" i "modest".

Inclòs recentment en la llista dels vint joves menors de vint anys més influents de Wall Street per Business Insider, l'estudiant va explicar que el pare del seu amic va treballar per a New York Magazine i el va posar en contacte amb la periodista Jessica Pressler. Aquesta es defensa assegurant que el noi els va presentar extractes bancaris que confirmaven els vuit dígits.