La Casa de la Vila de Sant Fruitós ha acollit aquest cap de setmana la lectura dels pregons institucionals que han donat el tret de sortida oficial a la Festa Major d'hivern del municipi.

El Pregó Jove va estar protagonitzat per les monitores del Mijac Estel Amic Estrella Morales i Deianira Suárez, que van recordar que l'entitat porta una vintena d'anys treballant en el lleure formatiu dels nois del poble de 4 a 14 anys, amb activitats setmanals. Van acabar el seu pregó dient que encara que Sant Fruitós té dos bons equipaments municipals al servei del joves, com són el Nexe i la Ràdio, creien que hi mancava un espai nocturn, on el jovent santfruitosenc es pogués reunir.

Per la seva banda, la bibliotecària Conxita Fenoy, pregonera d'enguany, va fer un repàs a la història de les biblioteques a Sant Fruitós. Amb 25 anys de servei, Fenoy ha pogut participar en la inauguració de dos equipaments, el del 1989 i el de la nova biblioteca oberta el juny passat. Fenoy va destacar les diferents activitats culturals que porta a terme la biblioteca, com el Club de Lectura de novel·la i de teatre, o les Hores del Conte i el Concurs de Contes infantils Montpeità. Va acabar dient: "que gratificant és la meva professió! Em sento orgullosa de ser la bibliotecària de Sant Fruitós de Bages. Quin privilegi poder treballar per tots vosaltres a les instal·lacions de la nova biblioteca, amb tants projectes de futur que ens queden encara per realitzar i compartir". L'acte es va cloure amb l'Himne de Sant Fruitós i La Senyera, cantats per l'Agrupació Coral.