Segueix-nos a les xarxes socials:

Un nou sistema permet la rèplica fidel en ratolins de l'evolució d'un càncer humà

Un nou sistema permet la rèplica fidel en ratolins de l'evolució d'un càncer humàacn

Un equip de l'Institut Català d'Oncologia i de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge ha desenvolupat uns nous models animals que reprodueixen amb tota fidelitat l'evolució i malignitat de diferents tumors humans, segons informa l'institut.

Això permet seguir en paral·lel l'evolució del tumor en el pacient que té la malaltia i en un animal de laboratori, en aquest cas ratolins; i preveure possibles recaigudes i anticipar quins tractaments seran més eficaços.

Cèl·lules dels tumors humans s'implanten en l'òrgan corresponent del ratolí. D'aquesta manera, el model animal reprodueix les característiques histològiques, genètiques i epigenètiques dels tumors humans, així com els patrons de disseminació del tumor, cosa que no s'aconsegueix amb altres mètodes d'implantació, per exemple sota la pell i no en l'òrgan equivalent.

Alhora, es pot aplicar el mateix tractament que rep el pacient al ratolí, i seguir-ne l'evolució, la qual cosa obre la porta a valorar el risc de tenir recaigudes, així com el tractament més eficaç i amb menys efectes secundaris en cada cas. I així poder aconseguir una teràpia personalitzada, ja que cada pacient tindria el seu model animal corresponent.

L'equip, en col·laboració amb el CNIO de Madrid, i el Boston Children's Hospital ha aconseguit amb èxit obtenir models en càncer de còlon, pulmó i ovari. Els resultats sobre càncer de pulmó s'han publicat a la revista Cancer Research.

Prem per veure més contingut per a tu