Fins i tot un mitjà britànic es va fer ressò de la sòrdida història de l'actriu gironina Anna Allen i les falses notícies que va inventar per aconseguir la legió de 22.000 seguidors al seu compte d'Instagram, ja clausurat arran de l'escàndol. El digital http://www.dailymail.co.uk titulava "falsifica-ho fins que ho aconsegueixis!", i explicava que l'actriu, coneguda a l'estat espanyol per la seva intervenció a la sèrie Cuéntame cómo pasó de TVE, ha estat atrapada manipulant fotos amb Photoshop per forjar-se una imatge de celebritat amb suposades estades a la gala dels Oscar de Hollywood, entre altres invencions.

Molts diaris i digitals estan furgant en l'entorn d'aquesta actriu nascuda a Salt l'any 1982 per intentar trobar una explicació al seu delirant comportament. L'actriu ha assolit per fi el somiat trending topic a Twitter que no va tenir a base d'esforç i treball interpretatiu.

Ecoteuve.es va entrevistar dimarts els companys de feina d'Allen. Pablo Rivero, company de repartiment a Cuéntame, va preferir tirar pilotes fora: "Fa anys que no veig l'Anna, només dic que aquesta professió és molt cruel i molt difícil". Irene Visedo, que també va treballar amb ella a Cuéntame, es va mostrar molt sorpresa: "Intento entendre-ho, sobretot em preocupa que ella estigui bé", va dir, i va reclamar el dret a la lliure expressió i a la rèplica per part d'Anna Allen sobre tot el que s'està publicant.

Les investigacions dels mitjans han descobert que l'actriu no només s'ha inventat una farsa sobre qüestions laborals (haver estat convidada als Oscar, l'aparició a la sèrie The Big Bang Theory, una intervenció a White Collar amb Matt Bomer...), sempre amb el corresponent fotomuntatge com a certificació, sinó que també ha mentit respecte a les seves col·laboracions amb marques i organitzacions sense ànim de lucre.

Així, quan va dir que era ambaixadora de la marca Vertu i de l'associació de lluita contra la sida Fight Aids, on també hi ha Estefania de Mònaco, resulta que també va mentir. Allen no té relació amb la marca Vertu, però va aconseguir que el conseller delegat de l'empresa li regalés un model Aster que, per cert, està valorat en uns 5.000 euros.

Li calia mentir per ser apreciada? Anna Allen va arribar força amunt en les arts escèniques interpretant el paper de Marta Altamira, primera xicota de Toni Alcántara a la sèrie de TVE Cuéntame cómo passó, on va treballar en 43 capítols, del 2001 al 2008. La seva trajectòria va continuar a les sèries Un burka por amor i a Homicidios, aquí amb Eduardo Noriega. Va participar al telefilm El ángel de Budapest i, en teatre, va tenir un fort impacte mediàtic l'estiu del 2011 com a protagonista d'Antígona del siglo XXI, a la 57 edició del Festival de Mèrida.

També ha escrit i dirigit teatre: Èxit, obra que va interpretar ella mateixa. I a la sèrie de tarda de TV3 La Riera apareixia com a Mercè Riera, la jove del restaurant.

L'actriu gironina assegurava el juliol del 2011 en una entrevista alDiari de Girona que pràcticament no conserva records de la seva vida a Salt, ja que als tres anys d'edat va marxar amb la família cap a Barcelona, però afegia que té molt presents les localitats de Cadaqués i Roses, on acostuma a estiuejar: "M'encanta Cadaqués", va declarar.

Ara l'han atrapada in fraganti difonent mentides, manipulant fotografies i creant-se una munió de seguidors a base d'obrir falsos perfils a Twitter perquè els altres llegeixin les floretes que ella mateixa es llança.

Després d'aconseguir fins i tot una doble pàgina a la revista del cor Hola amb la notícia que una espanyola assistiria a la festa dels premis Oscar -segons la farsa hi va anar l'any passat i aquest va repetir-, Allen ha hagut de tancar tots els seus perfils a les xarxes socials i patir la vergonya de quedar retratada.

En la seva dèria d'ascendir un graó més en la catifa vermella, Anna Allen va arribar a usar el Photoshop per posar la seva cara sobre la de l'actriu Kasia Smutniak al Festival de Cine de Roma de l'any 2013, i al seu compte d'Instagram va pujar nombroses fotos que havien estat robades del compte de l'actriu Sophia Bush.