El President de la Generalitat, Artur Mas, va fer ahir al vespre la inauguració oficial d'Ala de Mercuri, l'escultura que la Cambra de Comerç de Manresa ha instal·lat a la plaça de la Ciència, al Parc Central, per commemorar el seu centenari, celebrat el 2006. L'acte va aplegar prop d'un centenar de persones, entre les quals, el president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls i alguns dels expresidents de la Cambra de Manresa, a més del seu president actual, Pere Casals i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, entre altres representants polítics i econòmics.

La inauguració va ser solemne però breu. Mas, Junyent i Casals van descobrir la placa commemorativa, que incorpora el nom de totes les empreses que han col·laborat en la creació d'una escultura que pretén ser un homenatge a les empreses i els emprenedors. El seu autor, Josep Barés, també hi va fer els honors.

Posteriorment, va arribar el torn dels parlaments. Casals va mostrar la seva doble satisfacció: per haver complert, tot i que tard, un compromís de la comissió encarregada d'organitzar el centenari de la Cambra; i per haver trobat finalment una ubicació "netament empresarial" per a l'escultura. Junyent va destacar el fet que es tracta d'un projecte netament manresà: tant per l'autor artístic com per l'empresa que l'ha realitzada, Oliva Torras.

Finalment, el President Mas va posar de relleu, amb un doble sentit que va arrancar rialles, el fet que "gent diversa s'ha posat d'acord per a una obra col·lectiva", en una clara al·lusió al procés sobiranista. Mas va destacar que l'escultura simbolitza la tradició industrial de Manresa, que es remunta a més de 200 anys. Mas va aprofitar per afegir que tot i que el moment actual és de "mancances, el país té encara una base sòlida" per afrontar el futur.