Un equip d'investigadors japonesos ha determinat que els gossos tendeixen a defugir les persones que són antipàtiques o desagradables amb els seus amos, segons ha informat aquesta setmana el diari econòmic Nikkei.

El grup, liderat pel professor Kazuo Fujita de la universitat de Kyoto, va dur a terme un experiment en presència de les mascotes, dels seus amos i de dues persones més.

Els científics van emprar 54 gossos amb edats compreses entre els set mesos i els 14 anys, als quals van dividir en tres grups de 18 exemplars cadascun.

En un dels assajos, el propietari de l'animal simulava tenir problemes per obrir la tapa d'un recipient i sol·licitava ajuda d'un dels dos individus mentre li oferia que agafés l'envàs.

En resposta, la persona en qüestió rebutjava la petició d'ajuda i mirava cap a un altre costat, immediatament després de la qual cosa tots dos estranys oferien menjar al gos al mateix temps.

Dels 18 cans, 11 van menysprear l'oferiment dels subjectes que no havien cooperat amb els seus amos.

Cada gos va dur a terme l'exercici quatre vegades.

El professor Fujita va afirmar que els resultats mostren que els gossos reaccionen al comportament de la gent envers els seus propietaris, i que l'estudi podria contribuir a determinar els sentiments dels gossos, va indicar el diari.

En un altre dels experiments, els investigadors van fer que la persona a la qual se li sol·licitava ajuda rebés el recipient de mans del propietari per obrir la tapa, però l'equip va dir que no va poder confirmar que els cans prefereixin les persones cooperatives.

El contingut del tercer assaig no va ser especificat.

Micos i gats

Segons han indicat els investigadors al diari nipó, se sap que els micos tenen aquest tipus de sentiments, i per això volen investigar encara més i també amb gats.