El robot Philae, que va ser transportat a l'espai per la sonda Rosetta, va tornar a transmetre avui dades de posició des del cometa en què es trobava hivernant, han informat fonts del Centre Alemany Aeroespacial (DLR), amb seu a Colònia. El mòdul va enviar dades de posició des de les 13.20 fins a les 13.39 GMT, per tercera vegada des que va donar de nou mostres d'activitat, uns dies enrere, segons ha explicat en un comunicat el sotsdirector de les operacions del DLR, Michael Maibaum.

La temperatura de funcionament està ara en els zero graus Celsius, pel que aparentment les bateries del robot estarien en disposició d'emmagatzemar energia, afegeix aquesta font.

En els 19 minuts que va durar l'enviament de dades d'aquest divendres Philae va ser capaç de transmetre dades emmagatzemades durant tota la setmana, de manera que l'equip d'enginyers del DLR dóna per fet que va augmentar la seva capacitat de captar energia. El robot va donar les primeres mostres d'haver-se reactivat els passats 13 i 14 de juny, set mesos després d'haver-se posat en el cometa i d'haver deixat de transmetre dades a la Terra.