No cal tenir escopetes "però es poden esmentar amb humor". "T'agrada caçar, fill? Podem quedar un dia i t'ensenyo la meva col·lecció d'armes..." és una de les deu recomanacions que un web catòlic ofereix als pares per dissuadir els joves de tenir relacions sexuals amb les seves filles. En les altres nou hi ha de tot: aconseguir el mòbil del jove, la matrícula i el model de vehicle, preguntar-li la religió, interessar-se pels seus plans de futur...

I, finalment, però no per això menys important, "preguntar quines són les seves conviccions respecte a la castedat".

Aquest "decàleg per a pares" ha estat publicat pel web ReligiónenLibertad, propietat de la Fundació Nova Evangelització per al segle XXI, que està formada per seglars catòlics que són pares de família i tenen diferents sensibilitats espirituals, segons expliquen ells mateixos.

Encara que té caràcter laïcal, jurídicament està dins de l'empara de l'Església catòlica com a fundació pia autònoma privada, i la rendició de comptes i la seva aprovació, així com altres atribucions, són competència exclusiva de l'arquebisbe de Madrid.

Amb el títol "10 coses que, com a pare, voldràs preguntar a aquest noi que vol sortir amb la teva filla", s'insta els progenitors de les noies que hagin iniciat una relació sentimental amb un jove a esmentar les armes, encara que no se'n posseeixin.

"Tots han sentit parlar d'aquests pares que tenen una escopeta sobre la taula mentre parlen amb el pretendent espantat", assenyala. I proposa que, encara que no hi hagi escopeta, es mencionin les armes "amb humor".

"Les deu preguntes clau no tracten de l'arracada del noi, van al més important", s'assevera a la pàgina. Del decàleg de recomanacions, algunes són traduccions del web americà www.allprodad.com, l'objectiu del qual és "proporcionar orientació i consells pràctics en la criança dels fills d'una manera que dóna vida", s'indica a la pàgina.

Segons ReligiónenLibertad "en qualsevol cas, un pare té dret a localitzar els nois que s'interessen per la seva filla i a temptejar-los amb preguntes, per protegir el cor de la noia i preveure ferides emocionals i sentimentals que poden danyar-les durant anys".

I per això proposen, a més del capítol armamentístic, aconseguir les dades de "seguretat bàsica", com són el telèfon mòbil del noi, el dels seus pares, i el model i matrícula del vehicle -en el cas que tingui cotxe. "Per si passa qualsevol cosa", és de sentit comú i "un bon hàbit de seguretat", justifiquen.

La primera pregunta que es recomana de fer és senzilla: "per què vols sortir amb la meva filla?", i, després, aconsella "escoltar amb tranquil·litat i deixar-lo parlar". "Fins i tot un pare poc o gens religiós hauria d'interessar-se per les creences del noi que vol sortir amb la seva filla", s'assegura.

"Quina religió tens?, ets assidu en la teva pràctica religiosa?, què pensen els teus pares sobre aquests temes?" són altres de les qüestions que cal plantejar "amb tacte i bones maneres". També dóna importància al fet que la relació tingui aspecte de futur.