El veterà Paul Royle el penúltim protagonista real de la fugida d'un camp de presoners de la II Guerra Mundial que va inspirar el film La gran evasió va morir a la ciutat australiana de Perth.

Royle, extinent d'aviació, va morir als 101 anys en un hospital diumenge passat després de ser sotmès a una operació de malucs, segons la cadena local ABC.

El veterà extinent va formar part d'un grup de 76 presoners que van aconseguir escapar el 1944 a través d'un túnel de deu metres que havien excavat del camp de concentració nazi Stalag Luft III, ubicat en un bosc a la rodalia de la ciutat polonesa de Zaga.

Aquesta gesta va ser immortalitzada després en la pel·lícula La gran evasió, que va ser dirigida per John Sturges i protagonitzada per Steve McQueen.

Només tres presoners aliats van aconseguir la llibertat, mentre que la resta van ser capturats de nou, entre ells Royle, i d'aquest grup, 50 van ser executats per ordre d'Adolf Hitler.

En una entrevista del 2014 per commemorar el 70 aniversari de l'esdeveniment, Royle va recordar que en sortir del túnel va veure "molta neu i pins. Hi havia neu a tot arreu i feia fred".