Els dissenyadors italians Dolce & Gabbana han sorprès amb la publicació de fotos de les seves creacions -samarretes i bosses- en què s'han brodat dibuixos que representen famílies homosexuals amb els seus fills, en un moment en el que Itàlia debat sobre les unions i adopcions de parelles gais. Així mateix, després de la publicació de les fotos en el perfil de Instagram de Stefano Dolce sota l'etiqueta #dgfamily, s'ha recordat a Itàlia la polèmica que van desfermar les declaracions del dissenyador, declaradament homosexual, al setmanal Panorama en les que defensava la que anomenava "família tradicional" i es mostrava en contra de les adopcions per part dels homosexuals. "La vida té el seu curs natural, hi ha coses que no s'han de canviar. I una d'elles és la família", va declarar en l'entrevista.

Aquestes declaracions van produir un terratrèmol entre els col·lectius LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals) i, fins i tot el cantant britànic Elton John, pare de dos fills nascuts amb fecundació in vitro, va fer una crida al boicot de la firma de moda.

Ara els dos dissenyadors, que també van ser parella sentimental en el passat, irrompen amb els seus dissenys abans de la manifestació que s'espera multitudinària d'associacions catòliques contra el projecte de llei del Govern italià que preveu legalitzar les unions homosexuals i l'anomenat "stepchild adoption", és a dir, la possibilitat d'adoptar el fill o la filla del cònjuge.