Segueix-nos a les xarxes socials:

La Superlluna més gran en 70 anys, el 14 de novembre

La NASA assenyala que la Lluna no tornarà a estar tan a prop de la Terra fins al 25 novembre 2034

La Superlluna més gran en 70 anys, el 14 de novembreEFE

El proper 14 de novembre la Lluna s'acostarà a la Terra més del normal. Això farà que vegem el satèl·lit més gran del que estem acostumats. És el que es coneix com Superlluna. Però en aquesta ocasió, el fenomen s'amplifica, ja que l'última vegada que es va poder veure una Lluna tan gran i brillant va ser el 1948.

En concret, es podrà veure l'astre un 14% més gran i un 30% més lluminós. La NASA adverteix que no tornarà a repetir-se una Superlluna igual fins el 2034.

El terme científic per aquest fenomen és "Lluna de perigeu". Les llunes plenes varien de grandària a causa de la forma ovalada de l'òrbita de la Lluna. La Lluna segueix una trajectòria el·líptica al voltant de la Terra amb una banda ( "perigeu") al voltant de 50.000 quilòmetres més a prop que l'altre ( "apogeu"). Les llunes plenes que es produeixen en el costat perigeu de l'òrbita de la Lluna semblen extraordinàriament grans i brillants.

No sempre és fàcil notar la diferència entre una Superlluna i una lluna plena normal. Un 30 per cent de diferència en la brillantor pot ser fàcilment amagat pels núvols i la boira. A més, no hi ha elements surant en el cel per mesurar diàmetres lunars. Penjada a la part alta, sense punts de referència per proporcionar-nos un sentit d'escala, una lluna plena es veu gairebé de la mateixa mida que qualsevol altra.

Prem per veure més contingut per a tu