El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres la concessió de 15 medalles al mèrit en el treball en la seva categoria d'or a 14 persones, entre elles la periodista María Teresa Campos, l'esportista Pau Gasol, i una altra a la patronal CEOE en el seu 40 aniversari .

En un comunicat, el Ministeri d'Ocupació recalca que aquesta medalla premia i destaca "el mèrit d'una conducta socialment útil i exemplar en l'acompliment dels deures que imposa l'exercici de qualsevol treball, professió o servei".

Al costat de Gasol, Campos i la CEOE, s'ha distingit a l'hostaler segovià Cándido López, el periodista Tico Molina, l'exministre Javier Moscoso del Prado, al president d'honor d'Ibercaja, Amado Franco i la nedadora Teresa Perales.

També rebran la medalla el fundador de la cadena de supermercats Froiz, Magí Alfredo Froiz; a Miguel Conca, inspector de Treball i Seguretat Social; Gerardo Fernández, primer president de la Xunta de Galícia, al sindicalista de CCOO Joaquín Navarro.

Així mateix, s'ha acordat guardonar el saxofonista, clarinetista i compositor Pedro Iturralde, la ballarina i coreògrafa Aida Gómez i, a títol pòstum, la periodista Paloma Gómez Borrero.