L'actriu Verónica Forqué ha mort aquest dilluns als 66 anys, segons fonts policials a EFE, després d'haver trobat el seu cos sense vida en el seu domicili. Els servicis d'urgència del SUMMA 112 s'han desplaçat al domicili de l'actriu, després d'haver rebut un avís a les 12.50 hores, però no han pogut fer res per la seva vida. També s'han desplaçat efectius de la Policia Nacional.

Fonts de la investigació han assenyalat a Europa Press que la hipòtesi principal de la investigació és que s'hauria suicidat.

Verónica Forqué compta amb una trajectòria professional que abasta més de 80 personatges en cinema, teatre i televisió. En la dècada dels anys 80 va consolidar el seu enlairament en el cinema espanyol a comèdia gràcies al seu paper en '¿Qué he hecho yo para merecer esto?', seguit d'altres papers rellevants en pel·lícules com 'Kika' o 'Bajarse al moro'.

El seu pas per MasterChef

Encara que no va ser la guanyadora, "MasterChef Celebrity" va comptar amb Verónica Forqué, que va convertir-se en l'autèntica protagonista de l'edició per un caràcter que va conquistar el públic. El programa ha estat un dels últims projectes de l'actriu, que va haver d'abandonar el format a les portes de la final per un quadre d'estrès i esgotament. Així ho explicava.

"Cal ser coherent i, si no puc més, no puc més", apuntava l'actriu en el plató del programa que va acabar d'emetre's fa dues setmanes, encara que va ser gravat fa uns mesos. Així i tot, Forqué es va presentar en la final i va assegurar que ja estava gairebé recuperada.

Shine Iberia, la productora del concurs (juntament amb RTVE), ha reaccionat amb un missatge en xarxes socials: "Des de Shine Iberia i en nom de tota la família MasterChef lamentem enormement la pèrdua d'una extraordinària professional i una persona meravellosa, Verónica Forqué. Enviem una forta abraçada i tot l'afecte del món a la seva família. Descansi en pau".

Consternació a les xarxes

Les reaccions de personalitats no han trigat a aparèixer un cop s'ha fet pública la mort de l'actriu Verónica Forqué. Són nombroses que han mostrat les seves condolences a les xarxes socials.

El cuiner manresà Jordi Cruz, amb qui va compartir plató a MasterChef, ha volgut tenir un record amb la traspassada. "Desolat. M'hauria encantat parlar ahir amb tu, donar-te les gràcies per ser com eres, una enorme professional i una persona increïble. Gràcies per tot amiga, estic molt orgullós d'haver sigut el teu jutge, el teu "cap" i el teu admirador. Descansa en pau", ha escrit en el seu perfil d'Instagram. Ho ha fet acompanyat el text amb una imatge de l'actriu.

El president del govern central, Pedro Sánchez, també ha volgut dedicar-li unes paraules. El socialista deia que la seva trajectòria romandrà com a "part de la cultura audiovisual del nostre país".

"Estic en xoc. Estimada Verónica Forqué, has marxat massa d'hora", ha dit per la seva banda l'humorista Carlos Latre.

Màxim Huerta, exministre de Cultura, també ha mostrat la seva tristesa a Twitter.

L'actor Antonio Banderas també ha volgut recordar l'actriu, i ho ha fet tot assegurant que era "dolça, espiritual i bona companya".