Ferran Adrià: 'La connexió és el millor ingredient' :: Prensa Ibérica per Telefónica
Carregant
00
Veure el vídeo
MejorConectados
Ferran Adrià:
'La connexió és el millor ingredient'
Prem aquí
per veure el vídeo complet
MejorConectados
Ferran Adrià:
'La connexió és el millor ingredient'

"Tots hauríem d'aprofitar els fils que ens uneixen per arribar tan lluny com somiem"

Ferran Adrià és el millor xef del món. La recepta del seu èxit té molt de talent, de treball, de constància, de curiositat, de risc, d'intuïció, de passió... però també compta amb un ingredient secret: les connexions humanes. Perquè, com Ferran confessa a la plataforma #MejorConectados de Telefónica, la seva carrera no hauria estat la mateixa sense les oportunitats i les influències que li han aportat cadascuna de les persones que l'han marcat al llarg de la seva vida.

"Quan miro enrere no veig els èxits aconseguits, sinó les connexions que els van fer possible, perquè si alguna cosa he après en el meu camí fins aquí, és que no pot fer-se en solitari", reconeix Adrià. Impossible no recordar-se de Fermín Puig, Jean Paul Vinay, Hans Schilling, Juli Soler i, per descomptat, de la seva família. Tots ells han estat clau en la vida del conegut cuiner de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona, 1962), capaç d'avançar-se al futur i revolucionar el món de la gastronomia.

Història de l'alta cuina

Ferran, ambaixador de Telefónica des de l'octubre del 2010, és avui el número u de la cuina, màxim referent en innovació i emprenedoria. I pensar que tot va començar amb tot just 17 anys, quan el seu pare el va posar en contacte amb el propietari d'un restaurant a Castelldefels per treballar de rentaplats. Aquest va ser el seu baptisme entre cassoles. Poc imaginava que uns quants anys més tard, el 1983 començaria el seu veritable aprenentatge i ascens en un restaurant amagat en una cala de Roses (Girona), elBulli. "Vam fer un equip juntament amb el meu germà, amb Luis García, amb una sèrie de persones... que va fer que elBulli arribés on va arribar", assenyala el xef. Parlem de tres estrelles Michelin i l'honor de ser considerat en cinc ocasions -anys 2002, 2006, 2007, 2008 i 2009- el millor restaurant de món.

"La missió de elBullifoundation és investigar i promoure la creativitat, descodificar la innovació i traslladar el seu model de treball a altres àrees de coneixement"

Codificar i compartir el coneixement

L'any 2011, el restaurant es tanca, però elBulli no deixa de "cuinar" i ho fa per a una audiència global de comensals. Reconvertit en elBulliFoundation, arribava el moment de ser generosos i d’explicar al món el que Ferran i el seu equip saben sobre la ciència gastronòmica. Tot gràcies als bullinians, aquests professionals que van formar, formen o formaran part d'aquesta història de connexions amb un resultat únic. Entre ells, Telefónica, aliat tecnològic en la laboriosa tasca d'ordenar tot aquest saber culinari i company de viatge de Ferran en multitud de projectes pel món.

El xef català, al costat d'altres persones d'èxit com els esportistes Rafa Nadal i Teresa Perales, l'emprenedor Javier Perea o el violinista Kamran, que comparteixen el seu testimoni al web mejorconectados.com, són l'exemple que "quan connectem som capaços de fer coses increïbles", veritat universal sobre la qual es llança aquesta plataforma. "A Telefónica, creiem en un món més humà. Un món que es mou gràcies al talent de les persones. Per això donem suport al talent com millor sabem: connectant-lo", afirma José María Álvarez-Pallete, president de Telefónica. "#MejorConectados vol ser un lloc on inspirar-se, trobar-se, connectar i aconseguir coses increïbles", afegeix Rafael Fernández de Alarcón, director de Marca, Patrocinis i Mitjans de Telefónica.

Per això, aquesta plataforma no només serveix per conèixer les experiències més inspiradores de persones de l'àmbit esportiu o cultural, sinó que també posa en contacte els usuaris amb grans figures a través de xerrades, tutorials, ‘master class’ o jocs virtuals. Així mateix, els usuaris poden compartir a #MejorConectados les seves pròpies experiències i consells que ajudin altres persones a impulsar el seu talent i a assolir tots els reptes que es proposin.

"A Telefónica donem suport al talent com millor sabem: connectant-lo"

Vegeu vídeo complet