Javier Gómez Noya: "Em van dir que podia competir 6 mesos i han passat 21 anys"
Carregant
00
Veure el vídeo
MejorConectados
Javier Gómez Noya:
"Em van dir que podia competir 6 mesos i han passat 21 anys"
Cliqueu aquí
per veure el vídeo complet
MejorConectados
Javier Gómez Noya:
"Em van dir que podia competir 6 mesos i han passat 21 anys"

Fa dues dècades, el triatleta Javier Gómez Noya va rebre una notícia devastadora: tenia un problema cardíac i no podia tornar a competir. Com és possible que s'hagi convertit en referent mundial del triatló?

Quan la teva carrera comença a enlairar-se i et passa una cosa així, tens dues opcions: rendir-te o lluitar pel que vols. El gallec es va decantar per la segona opció, però no ho va fer sol. En la seva recerca d'especialistes i respostes va aparèixer el cardiòleg Nicolás Bayón. "El metge em va dir: 'et permeto competir durant els propers 6 mesos, i als 6 mesos ens tornem a veure'. Doncs ja en fa 21 anys, d'això". Així resumeix el triatleta en un vídeo per a la plataforma #MejorConectados de Telefónica el principi de la seva història de lluita i superació.

Rebel·lar-se davant l'adversitat

A base d'esforç i constància Noya es va rebel·lar davant l'adversitat, però sense Nicolás, que el va impulsar i no el va deixar defallir, avui no seria llegenda de l'esport espanyol i referent mundial del triatló. A més, en la cadena de connexions que l'han portat a ser pentacampió de món hi ha més baules. Hi ha José Rioseco, el seu primer entrenador, que va conèixer al club de natació de Ferrol i amb qui va començar la seva aventura al món de la competició; Iván Raña, un altre portent gallec del triatló, ídol i mirall en el qual mirar-se; Mario Mola, gran amic i rival; i, per descomptat, els seus pares, als quals agraeix el suport incondicional i que li ensenyessin a tenir els peus a terra.

Com explica Noya, el triatló "sembla un esport molt individual, però el que es veu és només la punta d'un iceberg. A mesura que vas baixant s'eixampla cada vegada més i hi ha moltíssima gent. Necessites estar molt connectat amb molta gent per aconseguir l'èxit".

El valor de les connexions humanes

"Tenir el suport de Telefónica i ser ambaixador dels valors que transmet la companyia és un orgull per a mi i, sens dubte, una culminació personal. Ser optimista i la fortalesa de les connexions humanes són un pilar que m'ha acompanyat tota la meva carrera per poder assolir els èxits esportius que he aconseguit", explica l'esportista.

Al seu costat, a la plataforma #MejorConectados de Telefónica comparteixen les seves "Històries increïbles" de connexions personalitats d'èxit com Ferran Adrià, Teresa Perales o Nacho Azofra, o altres ambaixadors com l'emprenedor Javier Perea, o el violinista Kamran Omarli. Tots retraten a la perfecció la idea que "quan connectem som capaços de fer coses increïbles", que és la veritat universal sobre la qual gira #MejorConectados.

A l'apartat "Viu experiències" els usuaris que accedeixen a la plataforma poden connectar amb tots aquests protagonistes i viure moments inoblidables, ja que podran xerrar i participar en proves esportives virtuals amb els seus ídols. A més, a la secció "Aprèn amb Experts", es recopilen eines i continguts pensats per capacitar, potenciar i donar visibilitat al talent de l'audiència connectant amb formació i oportunitats.

Finalment, en l'apartat "Comparteix la teva història" cada persona pot explicar la seva vivència, quin talent té i com el va desenvolupar gràcies al suport d'altres. Servirà per motivar els altres i es podrà comptar amb una foto, un vídeo, emojis o GIF. Això sí, perquè sigui compartit a la plataforma és imprescindible que a través de Twitter, Facebook o Linkedin s'esmenti l’etiqueta #MejorConectados.

"Si camines sol aniràs més ràpid, però si camines acompanyat, arribaràs més lluny"

Veure el vídeo complet