Perico Delgado: 'He fet 11 Vueltas a Espanya, n’he guanyat 2. Per tant, soc un gran fracassat, oi?'"
Carregant
00
Veure el vídeo
MejorConectados
Perico Delgado:
"He fet 11 Vueltas a Espanya, n’he guanyat 2. Per tant, soc un gran fracassat, oi?"
Prem aquí
a per veure el vídeo complet
MejorConectados
Perico Delgado:
"He fet 11 Vueltas a Espanya, n’he guanyat 2. Per tant, soc un gran fracassat, oi?"

“De la derrota, en podem aprendre a gaudir amb el que fem, a seguir lluitant, a ser humils, a buscar col·laboració amb altra gent, en definitiva, a connectar millor amb les persones”

La Vuelta arrenca el 14 d'agost a Burgos i Pedro 'Perico' Delgado tornarà a ser la veu de l'experiència rere el micròfon. L'exciclista segovià fa més d'un quart de segle que narra les grans competicions d'aquest esport a la televisió, tot i "ser un gran fracassat".

Perquè com ell mateix reflexiona en un vídeo per a la plataforma #MejorConectados de Telefónica, que té com a finalitat posar en valor el poder de les connexions humanes, "he fet 11 Vueltas a Espanya, n’he guanyat 2; he fet 11 Tours de França, n’he guanyat 1; he corregut 2 Giros, no n’he guanyat cap. Per tant, podem dir que soc un gran fracassat, oi?"

Exemple d'inspiració

Vivim en una societat que "només entén guanyar", però per al segovià, pare de tres fills, l'important és no perdre la il·lusió i gaudir de l'experiència, oblidant aquests paràmetres en què només és vàlida la victòria i veient les derrotes com a oportunitats per millorar i aprendre. Per això, tant en l'esport com en la vida "és més important ensenyar als teus fills a aprendre a perdre que a guanyar", argumenta.''

Perico Delgado, col·laborador des del 2012 de Telefónica, és un dels protagonistes d’"Aprende con Expertos", apartat de la plataforma #MejorConectados, on aporta la seva experiència per ajudar a desenvolupar i potenciar el talent d'altres persones. Hi podem trobar també les històries i consells de personalitats com Toni Nadal, entrenador de tennis, Pablo Laso, entrenador del Reial Madrid de bàsquet, i María Zabala, experta en educació digital, entre d'altres.

"En ciclisme som 200 corredors a prendre la sortida i només guanya un. Però moltes vegades el segon és el que fa gran el primer "

Veure vídeo complet