María Zabala: Com ensenyar als nostres fills a fer un bon ús de la tecnologia?
Carregant
00
Veure el vídeo
MejorConectados
Maria Zabala:
Com ensenyar als nostres fills a fer un bon ús de la tecnologia?
Cliqueu aquí
per veure el vídeo complet
MejorConectados
Maria Zabala:
Com ensenyar als nostres fills a fer un bon ús de la tecnologia?

La irrupció de la tecnologia ha canviat la nostra manera de viure, de comunicar-nos, de treballar, d'entretenir-nos, d'informar-nos, de consumir, de relacionar-nos... i, inevitablement, ha transformat també la nostra vida familiar. Però el seu impacte en aquesta esfera, en què nens i adolescents estan creixent i coneixent el món, no té per què ser negatiu, com moltes vegades els adults ens entestem a veure-ho.

Sí, vivim envoltats de pantalles, ultraconnectats. Però Maria Zabala, consultora en comunicació digital, incideix que hem de deixar de culpar la tecnologia "pel que ens pren" i començar a pensar en com és el nostre consum i com volem que sigui. Viure en una societat digital té múltiples avantatges que fins i tot podem aprofitar per millorar les connexions amb els nostres éssers estimats, afirma.

Temps digital de qualitat

Com recollim de la seva reflexió a la plataforma #MejorConectados de Telefónica, l'important "no és la tecla, és la persona" que fa ús d'aquesta tecnologia. Per això, com a pares hem d'esforçar-nos a "conèixer i entendre" els nostres fills i, a través de l’"humor, l'escolta, l'empatia i la convivència" ensenyar-los a "conviure amb ella d'una manera conscient, responsable, positiva, col·laborativa, creativa".

"La tecnologia es pot aprofitar per passar-ho bé junts i crear experiències en família", sosté María Zabala, que al llarg del seu testimoni va desgranant moltes claus per fomentar un ús responsable d'aquestes eines, en funció de l'edat, o construir un temps familiar digital de qualitat, entre d'altres qüestions.

El poder de les connexions humanes

El discurs de Maria Zabala a l'espai digital #MejorConectados de Telefónica s'uneix al d'altres personalitats que, des de les seves vivències, experiències i exemples, retraten a la perfecció la idea que "quan connectem som capaços de fer coses increïbles", veritat universal sobre la qual gira la plataforma. Els seus testimonis es poden veure i escoltar a l'apartat "Aprèn amb Experts", on es donen cita també personalitats de la talla del director d'orquestra Gustavo Dudamel, el presentador Andreu Buenafuente, l'entrenador Toni Nadal, l'exciclista Pedro Delgado o la ‘coach’ comunicacional Aurora Michavila.

Clicant a la secció "Històries increïbles" es visualitzaran les històries de connexions d'alguns ambaixadors de la marca, com el tennista Rafa Nadal, el xef Ferran Adrià, la nedadora paralímpica Teresa Perales, el triatleta Javier Gómez Noya o l'exjugador de bàsquet Nacho Azofra. A més, també expliquen la seva història Javier Perea, d'una start-up de Wayra, o Kamran Omarli, violinista de la Càtedra de Violí Telefónica de l'Escola Superior de Música Reina Sofía de Madrid.

A la secció "Viu experiències" es produiran connexions entre els protagonistes d’"Històries increïbles" i els usuaris que accedeixin a la plataforma. Allà podran viure moments inoblidables, ja que podran conversar, i participar en proves esportives virtuals amb els seus ídols.

A més, a "Comparteix la teva història" cada persona podrà explicar la seva vivència, quin talent té i com el va desenvolupar gràcies al suport dels altres. Servirà per motivar els altres i es podrà comptar amb una foto, un vídeo, emojis o GIF. Això sí, perquè sigui compartit a la plataforma és imprescindible que, a través de Twitter, Facebook o LinkedIn, s'esmenti el hashtag #MejorConectados.

"La tecnologia és una eina més que podem utilitzar per estar connectats en família"

Veure el vídeo complet