Rafa Nadal: Els vuit pilars d'un campió
Carregant
00
Veure el vídeo
MejorConectados
Rafa Nadal:
Els vuit pilars d'un campió
Prem aquí
a per veure el vídeo complet
MejorConectados
Rafa Nadal:
Els vuit pilars d'un campió

El tennista manacorí fa més de 15 anys que està envoltat del mateix equip de treball. Qui són? Com han influït en la seva carrera? Ho descobrim a "Los 8 de Rafa".

Aquests dies es disputa el torneig de Wimbledon amb una absència destacada, la de Rafa Nadal. Tampoc assistirà als Jocs Olímpics de Tòquio. No ha estat una decisió fàcil de prendre però, com el tennista ha manifestat, "després d'escoltar el meu cos i parlar amb el meu equip entenc que és la decisió encertada per allargar la meva carrera esportiva i seguir fent el que em fa feliç".

La xarxa humana de Nadal

Qui forma part d'aquest equip que l’aconsella i assessora perquè pugui seguir lluitant al màxim nivell i recollint títols? Probablement es refereixi a la seva família, sempre donant-li suport; al seu oncle i entrenador durant els primers anys de carrera, Toni Nadal; al seu mànager, Carlos Costa; al seu actual entrenador i amic Carles Moyà; al seu metge, Ángel Cotorro; al seu altre entrenador, Francis Roig; al seu cap de premsa, Benito Pérez Barbadillo; i al seu fisioterapeuta, Rafa Maymó. Sense ells, el tennista de Manacor "no hauria tingut aquest esperit de constància, de superació", segons confessa en el vídeo "Los 8 de Rafa".

Aquesta peça es pot veure a la plataforma #MejorConectados de Telefónica, amb la qual la companyia anima a connectar amb els altres per impulsar el talent. I és en aquest context en què les paraules d'agraïment de Nadal cap al seu equip cobren tot el sentit. No s'arriba a ser número u del món tot sol. "Si no hagués tingut les persones que m'han guiat pel camí adequat, res d'això hauria estat possible", subratlla.

Impulsar el talent

A més del testimoni de Rafa Nadal, a #MejorConectados hi podem trobar també les “Historias increíbles” d'altres ambaixadors de Telefónica com el xef Ferran Adrià, la nedadora paralímpica Teresa Perales o el triatleta Javier Gómez Noya. A més, també expliquen històries de personalitats menys conegudes, com l'emprenedor Javier Perea, de la ‘start-up’ Smartprotection, impulsada per Wayra, o Kamran Omarli, violinista de la Càtedra de Violí Telefònica de l'Escola Superior de Música Reina Sofia.

Els usuaris que accedeixin a la plataforma podran xerrar amb els protagonistes d'aquestes històries i participar en proves virtuals amb els seus ídols a l'apartat “Vive experiencias” i, també, compartir les seves pròpies vivències i relats de connexions a “Comparte tu historia”. Finalment, a “Aprende con Expertos” grans professionals com Perico Delgado, María Zabala o Toni Nadal, un "Los 8 de Rafa", ens donen les claus i consells per desenvolupar el nostre talent i aconseguir el que ens proposem.

"Si no hagués tingut les persones que m'han guiat pel camí adequat, potser no hauria tingut aquest esperit de constància, de superació"

Veure vídeo complet