Buscar l’equilibri perfecte entre el mobiliari i els colors és fonamental per sentir-nos còmodes a casa nostra. Hem de fer una bona tria dels materials i també pensar la distribució que volem de cada estança per fer de la nostra llar un lloc ideal. Ens agrada estar a casa sempre que ens hi sentim còmodes. A causa de la pandèmia ens hem vist obligats a quedar-nos a casa moltes setmanes. Un estudi de www.thyssenkrupp-homesolutions.es sosté que set de cada deu ciutadans no s’han sentit còmodes a casa durant el confinament. I en què s’ha traduït això? S’han disparat els projectes de millora i reformes de la llar.

Un objectiu comú és estar el millor possible portes endins. Per això molta gent ha aprofitat aquests darrers mesos per fer remodelacions o renovacions. Fer grans canvis o canviar petits detalls de casa nostra ens pot donar un altre aire i fer que vegem les coses des d’una altra perspectiva. Segons les dades de què disposa thyssenkrupp-homesolutions, les obres de millora de les llars han augmentat un 43% respecte del mateix període estival de l’any anterior, i Madrid, amb un 20%, i Barcelona, amb un 15%, és on s’han donat més permisos d’obres. «Molts ciutadans hem hagut de treballar i passar tot el dia a casa. Per això ens hem cansat de veure sempre el mateix i hem comprovat com a algunes habitacions i estances els cal des d’una capa de pintura fins a una renovació del mobiliari», asseguren ciutadans que han optat per fer millores.

El menjador o sala d’estar, la cuina i els banys són, per aquest ordre, els espais de les cases que més reformem. El que busquem és bàsicament guanyar espai a la sala d’estar, on hem passat moltes estones mentre no podíem sortir de casa. Per això algunes reformes consisteixen a reduir la mida d’alguna altra habitació per poder fer més gran el menjador, per exemple.

També busquem fer més gran la cuina i disposar de mobles i electrodomèstics més funcionals. Qui no ha passat moltes hores a la cuina durant el confinament? A tots ens ha acabat sortint la vena de cuiner o de pastisser.

I finalment el bany. Les demandes principals per reformar la cambra de bany passen per canviar la banyera per una dutxa. És molt més pràctic i també ens permet un gran estalvi en el consum d’aigua.

Però no tot han de ser obres de gran envergadura. Simplement canviant la il·luminació d’algun punt de la casa, o substituint els mobles i introduint algun altre color, pot fer que veiem una casa totalment diferent.