L'estudi encarregat del projecte d'ampliació de l'ajuntament de Manresa va rebre el popular premi arquitectònic europeu Contractworld Award 2009 en la categoria Office. El treball va ser elegit entre un total de 623 i va ser escollit com a guanyador per "com s'havia aconseguit adaptar a l'antiga seu del consistori una nova construcció més futurista".

El projecte, realitzat per l'estudi barceloní bailo+rull / ADD + Arquitectura i dirigit per Manuel Bailo Esteve i Rosa Rull Beltran, va comportar la transformació de la façana posterior de l'edifici i donar accés a tot l'edifici a les persones amb mobilitat reduïda suprimint les barreres arquitectòniques que hi havia.

Les obres, que van tenir un cost de 880.000 euros, es van realitzar al primer semestre del 2008. Van consistir en la creació d'uns nous accessos que permetessin racionalitzar el sistema de circulacions internes perimetrals de la casa consistorial, que fins llavors comportaven la pèrdua de superfície útil de les dependències municipals. A més, es va incloure la construcció d'una passarel·la que sobrevolava el pati central de l'edifici i que permetia relacionar directament el vestíbul d'alcaldia amb l'entrada del públic al saló de sessions; es va actuar a la quarta fent transitable uns dels costats de la claraboia del pati central; i es va rehabilitar la façana posterior de l'edifici i el pati central.

El projecte va ser adjudicat a l'estudi barceloní després d'un concurs restringit al qual es van presentar tres estudis professionals. Una maqueta del projecte de reforma es va exposar al Museu d'Art Modern (MoMA) de Nova York, conjuntament amb altres treballs que el responsable del departament d'arquitectura, Terence Riley, va seleccionar per radiografiar l'arquitectura actual que es fa a l'estat espanyol a la mostra On-site: new architecture in Spain.

El jurat del premi arquitectònic europeu Contractworld Award 2009 va premiar ahir l'ampliació de l'ajuntament per com "s'havia adaptat l'antiga seu de formes inusuals, amb un gran contrast davant les construccions de la seva ciutat vella, que combina amb els colors del vell edifici".

El Contractworld Award és el guardó arquitectònic europeu amb més dotació econòmica (60.000 euros). L'estudi bailo+rull ja havia estat guardonat el 2002 amb el segon premi Contract-world d'interiorisme i en la categoria Shop pel seu disseny de la botiga Sita Murt a Barcelona.