Mossèn Antoni Boqueras, rector del Carme i de la Seu de Manresa, signa un suplement del Full Diocessà en què afirma que "no ens sembla correcta" l'opció de les famílies que han decidit que els seus fills rebin la catequesi fora de la parròquia.

Això passa després que catequistes de la parròquia, el grup d'adults, el grup de joves, el grup de visitadores de malalts, el Moviment Cristià Comunitari, el Moviment Cristià de Pobles i Comarques, els músics de la missa familiar i pares i mares de la catequesi signessin una carta adreçada al bisbe de Vic, Romà Casanova, en la qual mostraven fermament el seu desacord amb l'acomiadament de sor González, membre de la comunitat de les Filles de la Caritat de l'hospital de Sant Andreu, de la seva tasca com a catequista i dinamitzadora de la catequesi familiar i de joves de la parròquia del Carme (vegeu Regió7 de l'1 de desembre passat).

La carta afirmava que qui s'ha fet fora és una persona que fa més de 25 anys que de manera totalment voluntària i desinteressada dedica les hores que facin falta a la tasca de la catequesi parroquial, i que la decisió s'havia pres sense cap consulta prèvia ni al Consell Parroquial ni als col·laboradors de la parròquia ni als pares afectats. Així que la qualiÞquen d'"expul-

sió".

Nou catecisme polèmic

Mossèn Boqueras, per contra, afirma que "no és cert que s'hagi expulsat cap catequista de la nostra parròquia". I explica que el que ha passat és que hi ha catequistes que "lliurement van decidir deixar la catequesi parroquial quan en començar el curs se'ls va proposar, com anteriorment ja els ho havien demanat, que treballessin amb el nou Catecisme de l'Església, aprovat per la Conferència Episcopal espanyola, i assumit també com a propi i obligatori per tots els bisbes de Catalunya".

En la missiva adreçada al bisbe se li explicava que hi havia pares que treien els seus Þlls de la catequesi parroquial, catequistes que també la deixaven, el grup de joves també abandonava la parròquia i que persones directament vinculades a diverses activitats parroquials, decebudes, deixaven les activitats que hi feien. S'afirmava que, a banda de l'expulsió de sor González, en alguns àmbits eclesials no és ben vista la diversitat i només es dóna per bona una determinada forma de veure i de viure el cristianisme, i aquests grups es mostren excloents amb al- tres formes de fer i altres sensibi- litats i es margina les persones que no són de la seva corda. "Aquesta és l'única raó en el cas que ens ocupa", denunciaven. La carta demanava on és la caritat cristiana, quina qualitat humana es demostra amb aquest compor- tament, i lamentaven que la decisió errònia de l'expulsió es prengués sense donar cap explicació ni fer cap raonament, sense coneixement del Consell Parroquial i sense cap reunió prèvia amb ella.

Invitació a tornar

Boqueras té una altra visió i opina que la decisió d'alguns pares que els seus fills rebin la catequesi fora de la parròquia no és correcta i els convida a tornar. Defensa el nou catecisme i explica que la catequesi parroquial al Carme va endavant, tot i que "actualment tenim pocs infants que van rebent-la. Ara en són pocs, però esperem de ser aviat, una petita colla, i així també, per exemple, poder celebrar junts, com ja s'havia fet els diu-menges al migdia, alguna celebració de l'Eucaristia amb els infants i joves, i vosaltres els pares de la catequesi".