Els Mossos d'Esquadra de la Catalunya central han iniciat una campanya de prevenció per impedir robatoris a l'interior dels vehicles. Consta d'uns díptics informatius que es repartiran en diferents punts de municipis del Bages, Berguedà, Solsonès i Anoia, com ara benzineres, concessionaris, tallers, entitats veïnals, comerços i ajuntaments.

El document inclou consells per promoure la prevenció i evitar el robatori a l'interior del vehicle, com ara no deixar res de valor dins el vehicle; intentar que els equips de música, navegadors i altaveus quedin ocults; estacionar el cotxe en llocs il·luminats i transitats; instal·lar-hi alarma; tancar el vehicle amb clau tot i que s'aparqui en un garatge privat; esperar-se que es tanqui la porta del garatge abans de marxar; i deixar sempre els vidres completament tancats.

"La col·laboració ciutadana és bàsica i cal que sempre que algú vegi alguna cosa sospitosa o un vehicle que ha estat forçat truqui al 112", explica Mònica Rosell, cap de la Unitat Regional de Proximitat i Atenció Ciutadana (URPAC). Hi afegeix que "és important no tocar res per evitar destruir proves". Tot i que no hi ha hagut cap increment recent d'aquest tipus de delictes, la caporal dels Mossos recorda que es tracta d'un delicte "fàcil de cometre" i insisteix que "són complicats de resoldre si ningú no ha vist res. Hi ha casos en què no es troben empremtes, per això, sense una descripció del lladre, és molt complicat". Tot i això, l'agent recomana que en cap cas no s'hi enfrontin.

Un robatori a l'interior d'un vehicle s'ha de denunciar sempre. Nandu Bertran, agent de la URPAC, afirma que, si no es fa, la policia "no podrà augmentar la vigilància de la zona, i n'hi podrien succeir més". Finalment, l'agent de la URPAC dels Mossos també aconsella "contractar una assegurança que cobreixi en cas de robatori" i "denunciar la venda d'objectes robats".