El PSC ha hagut de retocar la llista de candidats que va presentar fa dues setmanes per la renúncia del comerciant Josep Trench, que ocupava el número 6. Ha renunciat per motius estrictament "professionals sobrevinguts", segons el primer secretari del comitè local del PSC, Josep Lluís Irujo. Trench, amb qui ahir va ser impossible parlar, és comerciant. Havia estat president de Manresa Comercial i de l'Agrupació de Botiguers del carrer Guimerà, i tenia el perfil per fer-se càrrec de l'àrea de comerç de l'Ajuntament de Manresa en el cas que el PSC acabés formant govern.

"No pot ser d'una altra manera i hem respectat la voluntat de Trench, que ens va dir que per motius professionals sobrevinguts es veia obligat a renunciar", deia Irujo. Confirmava que el perfil de Trench el situava a l'àrea de comerç: "sempre que es fa una llista es fa pensant en el perfil de les persones. Ara perdem Trench, però n'hi posem una altra. No es pot fer una llista amb tots els perfils ideals, però l'hem recompost i continua sent una candidatura que ens agrada molt".

La renúncia de Trench ha obligat el PSC a convocar la comissió executiva de l'agrupació local per fer els reajustaments necessaris. D'aquesta manera, el primer secretari de la JSC a la Catalunya central, Oriol Puig, passarà del número 9 al 6, el lloc que ocupava Josep Trench. Xavier Vera, que és mestre i president de l'Associació Manresa de Festa, passa de l'11 al 9. I Jonatan Treviño, llicenciat en Dret i tècnic d'ocupació, passa del 15 a l'11. Al número 15 que deixa buit Treviño s'hi afegeix un candidat nou que fins ara no figurava a la llista dels socialistes. Es tracta d'Anjo Valentí, llicenciat el Ciències Polítiques i sostpresident del Club Tennis Manresa. Tres persones han canviat de lloc i una s'ha incorporat per primera vegada a la candidatura.

D'aquesta manera, els sis primers llocs de la llista socialista són per a l'actual alcalde, Josep Camprubí, Ruth Guerrero, Sònia Díaz, Maria Jesús Pérez, José Luís Irujo i Oriol Puig.