Els partits d'oposició CiU, PP i CUP asseguren no haver estat informats per l'equip de govern tripartit del procés que ha durat anys i que ha derivat en la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que condemna l'Ajuntament de Manresa a pagar 11,1 milions més interessos per l'expropiació d'un solar de 5.200 m2 a les Escodines.

Les tres formacions d'oposició afirmen que no han pogut seguir el cas perquè en cap moment no se'ls ha comunicat ni donat a entendre que podria derivar en una sentència que apareix com a molt més greu per als interessos de la ciutat que la del Casino o qualsevol altra de coneguda fins ara. De ben segur que l'Ajuntament recorrerà i defensarà els seus arguments, però fins al moment que obtingui una sentència clarament en sentit contrari a la del TSJC la patata calenta és de dimensions descomunals només pensant en el que suposaria a l'administració municipal haver de pagar aquesta morterada, uns diners que permetrien desenvolupar un munt d'accions. El terreny objecte de la polèmica és al carrer de les Saleses número 9, entre els darreres de les cases del carrer Viladordis i el passatge del Puig. El president del grup municipal de CiU, Alexis Serra, ha demanat a l'alcalde Josep Camprubí (PSC) "per què no va a fer-se la foto de campanya al solar dels 11 milions, seguint la mateixa línia que la de la Reforma". Serra ha demanat transparència al tripartit, sobretot en el que és el seu "final d'etapa" per tenir meriadianament clar fins on puja una factura en què als 79 milions d'endeutament, els 9,4 de dèficit acumulat cal anar fent afegitons que "superen els 100 milions d'euros". Serra afirma que el posttripartit ofereix un panorama marcat per "la pitjor situació econòmica financera i judicial de tot el període democràtic". Segons Serra, amb aquest panorama, "si es fes un exercici prospectiu d'obligacions econòmiques el resultat seria escandalós". El cap de l'oposició ha afegit que la causa d'aquesta situació és "una gestió erràtica i de conseqüències desastroses".

El president del grup municipal del PP, Xavier Javaloyes, ha explicat que costa de creure que un jutge pugui valorar en 11 milions un terreny com aquest, d'altra banda, sembla que "sempre estem amb la mateixa cantarella i la suma de problemes judicials ens hauria de fer rumiar sobre la raó que això passi, sobre si l'Ajuntament està forçant les situacions per aparentar que té raó quan no la té". Segons el polític popular, "el que no pot ser és que no s'informi l'oposició ni quan és 1 milió ni quan en són 11" i adverteix que això crea inseguretat i "obliga a la realització d'auditories de recursos humans, econòmica i de gestió interna".

El regidor de la CUP, Adam Majó, afirma que "un nyap com aquest és fruit d'una cadena d'errors" de la qual és totalment aliena l'oposició, simplement perquè "no se'ns ha informat que existís aquest perill". Majó accepta que el tripartit argumenti que s'estan donant sentències judicials que afavoreixen més els propietaris privats que als gestors de la comunitat i que, en aquest sentit, siguin antisocials, però creu que el govern ha de saber "que el marc jurídic és el que és i preveure-ho". Diu que és clar que s'ha comès un error "que no es pot ignorar".