L'Ajuntament de Manresa ha rebut amb reserva la petició del col·lectiu Manresa Indignada de celebrar referèndums per decidir temes com el pressupost municipal o plans urbanístics. El govern municipal i els indignats han iniciat un diàleg coincidint amb el desmantellament de l'acampada que hi havia a Sant Domènec.

En el cas dels referèndums "hi ha molt camp per recórrer, parlar i reflexionar", ha explicat el portaveu del govern, Antoni Llobet. "Nosaltres pensem que, tot i que el sistema és clarament millorable, ens hem presentat a unes eleccions, que és de moment el mecanisme en el qual participa més quantitat de gent". Sí que hi va haver més coincidència en altres punts que el moviment de la Manresa Indignada va posar damunt la taula, com la transparència en la gestió municipal. Per a Llobet, intentar explicar les coses "tan clarament com puguem, d'una forma didàctica i les vegades que faci falta" ja formava part de la voluntat del govern. Insisteix que, sobretot a nivell local, "es poden fer moltes coses per mostrar que no hi ha res a amagar i que els temes es poden explicar".

Tenir una especial sensibilització per les persones que estan a l'atur i sobretot aquelles que ja no reben cap mena de prestació és una altra de les prioritats que va plantejar Manresa Indignada. Al respecte, Llobet comenta que "estarem molt amatents a aquest tema i veurem com hi podem fer front pressupostàriament. Ja teníem clar que volíem treballar en aquesta direcció". Per a Llobet, l'atur "no només ens preocupa, sinó que és un dels elements que han fet aflorar el moviment" del 15M.

Les trobades entre l'Ajuntament i el col·lectiu Manresa Indignada continuaran passat l'estiu. Per al portaveu del govern municipal, aquest diàleg "és una bona oportunitat per conèixer de primera mà els posicionaments de tothom i reflexionar sobre els motius que han fet aflorar el moviment". El fet que dilluns s'aixequés l'acampada ha estat un element que ha afavorit el diàleg, segons Llobet, que s'ha pogut dur a terme sense pressions, diu.