Amb la idea d'impulsar la recerca, el desenvolupament i la innovació en el sistema sanitari, professors de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM) i metges de la Fundació Althaia han celebrat una jornada de treball per conèixer les seves respectives activitats i posar damunt la taula possibles projectes de col·laboració entre ambdues institucions.

La sessió de treball es va fer a les instal·lacions de l'EPSEM durant un matí que va servir perquè professionals d'Althaia i de l'Escola Politècnica coneguessin l'entorn de treball a la universitat manresana, exploressin possibles col·laboracions en projectes i s'obrís un canal de comunicació directe entre els participants. En aquesta oportunitat es van fer presentacions dels diferents departaments de l'EPSEM, com el de disseny i programació de sistemes electrònics i el d'enginyeria minera i de recursos naturals.

És la segona vegada que professionals d'Althaia i de l'EPSEM mantenen una trobada de treball. La primera es va celebrar a l'hospital de Sant Joan de Déu. En aquella oportunitat els professors van poder conèixer el SEM, les àrees d'emergència i de la UCI, els sistemes de comunicació i informació de l'hospital, el servei de manteniment o com es gestionen els residus. Ara amb aquest segon taller de treball s'ha volgut enfortir els lligams científics i tècnics entre les dues institucions per crear sinergies i afavorir la creació de grups de treball.

Els coordinadors d'aquestes jornades són el director de l'EPSEM, Esteban Peña, i els responsables de la unitat de recerca i innovació d'Althaia, els metges Joan Bosch i Jesús Montesinos. Peña ja ha col·laborat en diversos projectes amb Althaia i un d'ells ja ha estat patentat. Es tracta d'un aparell que ajuda a mesurar amb més certesa la incontinència urinària femenina.