"L'Ateneu La Sèquia es queda al barri", diu un gran cartell penjat al carrer de Na Bastardes de Manresa, al nou espai que han ocupat els col·lectius del mateix Ateneu, que fins ara era a la plaça de Llisach. Es tracta de l'antiga residència d'avis de les carmelites, un edifici propietat del bisbat de Vic. Recentment una sentència judicial els obliga a desallotjar l'edifici Llisach, i la resposta a aquesta decisió ha estat traslladar-se a un altre.

La nova ocupació es va fer a principi d'aquest mes, però es va escenificar dijous al final de la manifestació convocada per diversos col·lectius contra l'ordre de desallotjament de l'Ateneu de la plaça de Llisach, en la qual van participar més d'un centenar de persones. La marxa es va fer amb el lema "L'Ateneu es queda al barri". Al final de la concentració, els assistents es van dirigir a la vella residència d'avis, on els ocupants van convidar tothom a construir un nou espai per la ciutat.

L'edifici de la plaça de Llisach es va ocupar fa dos anys, i durant tot aquest temps s'hi han dut a terme diverses activitats. Ara el moviment les traslladarà progressivament a l'antiga residència d'avis. Es tracta d'un edifici cèntric però que queda amagat enmig de les illes de cases del Barri Antic. Dóna al carrer de Sant Miquel, l'Amigant i al Na Bastardes. També té un gran pati. L'entrada principal és en un carreró del carrer de Sant Miquel. Es tracta d'un edifici que al Pla General és qualificat com a equipament, i que és propietat del bisbat de Vic. Feia més de 10 anys que estava abandonat.