Manresa es quedarà amb tan sols 8 habitacions d'hotel al centre de la ciutat si finalment es fa efectiu el tancament del Pere III. Si hi sumem Els Noguers, que queda a la perifèria, la xifra se situa en 38. Fins ara Manresa en tenia 151, ja que el Pere III és l'establiment amb una oferta més àmplia, amb 113 habitacions.

Els últims mesos l'hotel Pere III ha reconvertit algunes de les seves habitacions de la planta baixa en despatxos professionals en un intent de treure rendiment al negoci. A aquest fet cal sumar-hi el fet que no admet reserves a partir del 15 de setembre. Totes aquestes dades indiquen que l'hotel està abocat al tancament. El seu director, Ramon Puig, amb qui Regió7 s'ha posat en contacte, s'ha negat a confirmar-ho o a desmentir-ho i ha declinat donar explicacions.

La notícia no ha estat ben rebuda pel sector hoteler de Manresa i els voltants. L'hotel 1948, a la carretera de Santpedor, té les úniques 8 habitacions que hi hauria al centre de Manresa. El seu responsable, Ramon Sanllehí, opina que el tancament del Pere III no és una bona notícia "perquè això vol dir que no podem omplir i que la ciutat està parada. El que fóra bo és que hi hagués moviment i que no ens ho poguéssim atrapar". Explica que a Manresa l'estiu acostuma a ser fluix i que els hotels treballen fora de la temporada alta, sobretot per a empreses.

Informació a fons a l'edició impresa