La Moscada infantil va portar els primers perfums de pólvora de la Festa Major de Manresa, una olor festiva que indica que la capital del Bages es troba ja en plena gresca.

Ahir al vespre, els més petits de la casa van omplir la plaça Major per saltar i ballar al ritme dels tabals i de la música del correfoc en una mostra ideada per despertar en els més menuts una afició molt manresana, la de participar al correfoc. Mentre els petits aprenien tradició tot admirant el bestiari festiu, els grans es delien tot esperant el seu dia, el gros, dilluns vinent, quan se celebrarà el correfoc per als adults.

Un dels moments sempre més esperats és l'aparició del Boc, l'encarregat de presentar la Moscada i els seus elements. Ja al final, va arribar el petit correfoc que va posar el colofó a una iniciativa que l'any vinent farà deu anys.

La Moscada, que ha arribat ja a la novena edició, és promoguda i organitzada des de la Secció Infantil de Xàldiga, que es va crear, precisament, arran de la celebració de la primera Moscada per iniciar els nens en els diferents aspectes vinculats a les festes tradicionals de foc, com la percussió, la pirotècnia, els diables o la imatgeria.