El sommelier i responsable de la botiga Setè Cel de Manresa, Jaume Pont, es perfila com a nou president de la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa (UBIC). Pont és l'única candidatura que s'ha presentat per fer-se càrrec de l'associació comercial un cop s'ha tancat el període per presentar aspirants. Les votacions s'han de fer el dia 29 d'aquest mes. Pont substituiria Xavier Lanza, que ha estat 13 anys al capdavant de la Unió de Botiguers.

Els 15 membres de la junta de la UBIC van anunciar que deixaven el seu càrrec a mitjan del setembre passay i van atribuir el relleu a la convocatòria d'eleccions que vindria forçada per l'aprovació d'uns nous estatuts. Aquests contemplen un límit de dos mandats i eleccions cada 4 anys. Fins ara el càrrec de president es renovava automàticament a l'assemblea anual si no hi havia cap altre candidat.

El dia 15 s'acabava el termini per presentar candidatures, i a la seu de la UBIC només es va presentar la de Pont. Aquest divendres s'ha de fer la proclamació de candidats i les votacions i el relleu es faran el 29 a la seu de l'entitat, al carrer Sant Joan Baptista.

El mateix dia que els membres de la junta de la UBIC van anunciar públicament que deixaven l'associació i que no aspiraven a la reelecció, el nom de Pont ja va sonar com a possible alternativa. Des de diversos sectors del món comercial ja es feien moviments per trobar un relleu que no tin-gués cap vinculació amb la junta que ha dirigit la Unió de Botiguers fins ara.

Enmig d'aquest procés electoral s'ha generat un debat sobre el paper que hauria de tenir la UBIC i si s'hauria d'erigir en l'única entitat que representi el comerç de la ciutat, aglutinant al seu voltant totes les associacions comercials. Actualment n'hi ha una desena en actiu.

En aquest debat, l'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa va expressar que seria positiu per la ciutat que una dels primers objectius de la nova junta fos contactar amb totes les associacions per acabar convertint-se en una única entitat forta i potent. Les entitats comercials de Manresa,van acollir amb recels aquesta proposta. La UBIC compta actualment amb uns 300 socis.