Sí al projecte de reforma del parc Vila Closes. Aquest és el resultat de les votacions dels veïns en les dues jornades de consulta que ha tingut lloc al barri. El resultat ha estat força clar: 677 vots han donat suport al projecte mentre que 78 han mostrat la seva disconformitat amb la proposta. Per altra banda, hi ha hagut dos vots nuls i dos vots en blanc. Un total de 759 persones han participat en la consulta popular.

El projecte suposa una inversió de 300.000 euros i intenta donar resposta a les problemàtiques de seguretat accessibilitat i mobilitat que presenta el parc. En aquest sentit, Caus ha explicat que la proposta preveu fer un parc "més segur, més amable i, sobretot, més útil perquè els veïns s'hi sentin còmodes i hi vagin". "Fins ara els veïns estaven molt queixosos i denunciaven que el parc és molt insegur pels nens i que no hi estaven a gust", ha afegit.

"Nosaltres volíem un pulmó verd i ens van fer un pulmó d'acer"

Des de la seva inauguració, l'any 2009, el parc Vila Closes no ha estat exempt de crítiques. Sobretot per unes estructures metàl·liques que tenien com a objectiu ser el suport de plantes enfiladisses. Les estructures no van agradar als veïns que, històricament, havien reclamat un pulmó verd en aquella zona. "Nosaltres volíem un pulmó verd i ens van fer un pulmó d'acer", ha denunciat Teresa Vilaseca, una de les membres de l'associació de veïns del barri de Saldes i plaça de Catalunya.

Segons Vilaseca, "molta gent del barri i de la ciutat no està d'acord amb aquest parc perquè no ens hi sentim gens bé". Per ella, el projecte de reforma de la plaça és "positiu" perquè "fer un canvi radical és impossible però respectant allò que es pugui, que és molt poquet, la millora serà important i serà molt més acollidor".