Sota el lema "Marxem", l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha previst, per al proper 7 de juliol, una jornada a favor del dret de decidir i de la independència. Entre les nombroses activitats previstes per a la diada, el col·lectiu té la intenció de fer una gran estelada humana a la plaça de Crist Rei de Manresa. Per aconseguir-ho, ha posat a la venda, en una seixantena d'establiments de la comarca, samarretes vermelles i grogues amb el lema de la iniciativa.

L'acte, que tindrà lloc a les 12 del migdia, anirà precedit de la segona Caravana per la Independència, que sortirà des de Maians, Santa Maria d'Oló i Monistrol de Montserrat, i passarà per municipis com Navàs, Cardona i Moià, amb intenció d'aplegar també berguedans i solsonins i convertir-se en la gran festa per la independència de la Catalunya Central.

S'habilitaran aparcaments a la perifèria de Manresa amb intenció que el col·lectiu groc i vermell es desplaci a peu per la ciutat fins a congregar-se a Crist Rei. Allà també hi haurà les actuacions musicals de Santi Arisa, Carles Cases i el parlament de la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell.

Paral·lelament, s'ha obert una web, www.marxem.org, on, a banda d'informar-se sobre els punts de venda de les samarretes, la gent pot argumentar les raons per les quals Catalunya ha de marxar d'Espanya. Alguns d'aquests missatges es llegiran el dia 7.