Els atractius turístics de la Manresa Ignasiana s'han posat en valor aquest dimecres amb la visita de la directora general de Turisme, Marian Muro. El motiu de la visita ha estat valorar les potencialitats de la capital del Bages perquè pugui ser inclosa dins un grup de deu ciutats amb indrets singulars estratègics pel turisme de Catalunya. L'elecció es farà abans de l'estiu entre 113 municipis i anirà acompanyada de finançament per tirar endavant projectes turístics. La directora ha valorat positivament el pla manresà i ha assenyalat la "claredat estratègica" del projecte. 'Manresa 2022' vol donar a conèixer la ciutat al món amb motiu dels 500 anys de l'arribada de Sant Ignasi de Loiola.

L'any 2022 farà 500 anys que Sant Ignasi de Loiola va arribar a Manresa i que va fer el camí de pelegrinatge des de Loiola fins a la capital del Bages. Per commemorar-ho, l'Ajuntament ha engegat el projecte 'Manresa 2022', que preveu un seguit d'accions per donar a conèixer la ciutat i el seu llegat ignasià a la resta del món.

Des de Turisme de la Generalitat s'ha acollit aquest projecte amb molt bons ulls, segons ha explicat la seva directora, Marian Muro. La responsable ha destacat "el dinamisme i la claredat" del pla estratègic i ha assenyalat que "la potencialitat de Manresa tot just acaba de començar". Muro ha apuntat que la ciutat té tot un llegat, amb la figura de Sant Ignasi, "encara molt desconegut" i "cal posar-lo en valor i fer que sigui un pol d'atracció pel turisme".

Abans de l'estiu es donaran a conèixer les deu ciutats catalanes que formaran part d'una xarxa d'indrets singulars estratègics pel turisme del país i que rebran el suport institucional i econòmic de la Generalitat. Muro ha assenyalat que encara estan immersos en un període de valoracions, i tot i que encara no han emès cap decisió, "Manresa té un bon pla estratègic perquè la proposta té relat i contingut".

Entre els àmbits d'actuació previstos al projecte 'Manresa 2022', hi ha la millora de l'entorn de La Cova -un dels llocs més emblemàtics per on va passar Sant Ignasi- i la seva connexió amb el centre històric de Manresa; l'adequació del Camí Ignasià; la potenciació del llegat ignasià com a recurs turístic; la millora i creació d'equipaments i serveis turístics; i també la programació d'esdeveniments culturals i artístics al voltant del projecte. L'Oficina de Turisme a la Plaça Major és l'encarregada de gestionar les activitats del projecte.

Manresa compta amb més de 25 indrets vinculats al pas de Sant Ignasi per la ciutat, entre els quals s'hi troba La Cova, el Pont Vell, el Carrer del Balç o la Capella de Sant Marc. A més, des del 2012 la comunitat jesuïta de la ciutat treballa en l'adequació i senyalització del Camí Ignasià, que va des del santuari de Loiola, al País Basc, fins a Manresa, passant per cinc comunitats autònomes.