Aquest dilluns va tenir lloc la conferència "Un nou model d´hisenda catalana", la segona del cicle "El país que volem construir. Convergència ho explica" organitzat per Convergència Bages, amb un auditori de la Plana de l'Om ple.

Ivet Castaño, Presidenta de la Comissió dels Convergents del Bages per la Independència, va ser l'encarregada, com la última vegada, de presentar el cicle de conferències i el presentador convidat de l´acte, en aquest cas, en Pere-Joan Cardona, científic, metge, microbiòleg i investigador biomèdic manresà, i com a menció anecdòtica, cosí del ponent, qui ell mateix va presentar tot seguit.

Joan Iglesias, director del programa per a la definició del nou model d´Administració Tributària de Catalunya, va destinar una primera part de la conferència a explicar el funcionament i l'estructura tributària i una darrera part analitzant els factors per aconseguir una hisenda pròpia i com creia que havia de ser, posant en valor l'eficiència, la transparència, la col·laboració, al servei del públic i en xarxa.

Iglesias va parlar de la necessitat de canvi entre la relació de l'Administració Tributària de l´Estat amb els ciutadans de Catalunya, fent èmfasi també en que "d'hisenda a Catalunya ja en tenim una, ens cal tallar amb la relació de dependència. Ho podem fer? Sí, i ho podem fer millor, doncs el model d´Espanya no funciona". Va posar de manifest també la importància de la conscienciació fiscal per aconseguir el nostre objectiu d´un nou model d´hisenda catalana.

L'acte va acabar amb un torn de preguntes molt participat.

La següent conferència del cicle, es durà a terme el proper 28 de maig, amb el títol "El procés polític cap a la independència" a càrrec de Carles Viver Pi-Sunyer, President del Consell per la Transició Nacional.