La Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia ha prohibit circular en bicicleta pel parc de l'Agulla als majors de 7 anys excepte en el recorregut que hi ha just al costat del llac.

Això vol dir que un ciclista provinent del camí de les Aigües pot entrar per la porta que mira a Montserrat i sortir per la que connecta amb el camí de la Sèquia, per la banda del tennis, i a l'inrevés. Però res més.

Els gestors del parc han situat rètols en els què es comunica la prohibició en tots els punts d'accés a la zona enjardinada del parc.

Això suposa que les bicicletes, excepte si les porten nens menors de 7 anys, no poden desplaçar-se pel parc sobre els seus vehicles si se surt del camí de grava que hi ha al costat del llac. D'aquesta forma Aigües de Manresa i la Junta de la Sèquia fan "una aposta per a les persones que van a peu". Fins ara, al parc de l'Agulla no s'hi podia accedir amb cap mena de vehicle a motor, però sí amb bicicleta. El fet que els ciclistes passin pel costat dels que van a peu provoca, a vegades, ensurts que s'ha optat per evitar.

L'article del reglament del parc de l'Agulla que parla de la utilització de bicicletes afirma que la seva pràctica és permesa en el recorregut del parc de l'Agulla senyalitzat per al seu ús, la zona que dóna la volta al llac. Quan aquesta activitat impliqui una organització, s'ha de sol·licitar el permís a la Fundació Aigües- Junta de la Sèquia. Resta prohibit circular en bicicleta per la resta de camins del parc destinats als vianants (tota la zona enjardinada del parc).