L'alcalde Valentí Junyent (CiU) va anunciar en el ple celebrat dijous al vespre que s'ha posat en marxa el procés per revisar el sistema de retribució dels càrrecs electes de l'Ajuntament de Manresa.

Junyent va fer pública aquesta situació després del debat sobre les mocions presentades pel PP i la CUP amb el rerefons de la polèmica pels sobresous de la Federació de Municipis de Catalunya.

Junyent va explicar que els serveis tècnics de l'Ajuntament estan estudiant una fórmula sobre les retribucions dels càrrecs electes que s'intentarà que sigui d'aplicació ja en el pressupost del 2015.

L'alcalde va afirmar que ara s'està executant el treball tècnic a partir del qual es pugui dur a terme la discussió política en la què se cercarà el consens de tots els grups municipals.

Abans, però, cal tenir preparada la fórmula amb les noves directrius que s'hagin establert i haver comprovat "que siguin assumibles i que puguin ser debatudes sobre una base coherent i ferma". La voluntat és que sigui efectiva a partir pressupost de l'any que ve "si així ho considerem tots els que formem part d'aquest ple".

Junyent va fer aquestes afirmacions després d'un debat en el què diferents regidors ja s'havien referit a la necessitat d'afrontar en profunditat com funciona el tema de les remuneracions a l'Ajuntament.