Representants de l'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa, dels grups polítics d'oposició i de la plataforma d'entitats que volen una rebaixa de l'IBI es reuniran dimarts amb la Gerència Regional del Cadastre per aconseguir que es faci a la ciutat una revisió cadastral que posi els valors a un nivell ajustat a la realitat.

La trobada amb la gerència del cadastre és fruit de la pressió exer-cida pel mig centenar d'entitats que han constituït un front comú per aconseguir una rebaixa de l'Impost de Béns Immobles (IBI) a Manresa.

La reunió arriba un cop finalitzada la ronda de trobades mantingudes amb l'equip de govern i tots els partits polítics amb representació municipal pels representants de les cinquanta entitats que han denunciat la problemàtica que hi ha a Manresa pels elevats valors cadastrals i l'impacte que aquests tenen sobre l'IBI.

Segons la plataforma, existeix consens entre tots els grups polítics per plantejar a la Gerència del Cadastre que realitzi una nova ponència cadastral. Els diferents partits coincideixen amb les entitats que si bé els coeficients correctors han contribuït a començar a rebaixar els valors mitjans, aquesta rebaixa no és suficient per corregir els greus desequilibris que tenen moltes valoracions.