La cap de protocol de l'Ajuntament de Manresa, Glòria Ballús, ha estat distingida amb el Premi Nacional de Procotol i Relacions Institucionals 2014 que atorga l'associació catalana que aplega els professionals d'aquest àmbit.

Ballús treballa a l'Ajuntament de la capital del Bages des del 1987. Durant el mandat de l'alcalde Ramon Roqueta, en plena transició, va començar a exercir "el que llavors en deien relacions públiques", explica la mateixa Ballús. Va ser a partir del 1987 que es va dedicar plenament a exercir la funció de dirigir el protocol.

Segons l'Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals (ACPRI), Ballús "és un referent obligat "i "sinònim de cerimonial i de relacions institucionals", disciplina que ha conreat "amb il·lusió, vocació, entusiasme, sentit del deure i responsabilitat". També destaca que el seu "tracte i exquisidesa en les seves formes ha permès dignificar la imatge i la litúrgia de l'Ajuntament de Manresa, i ha contribuït decididament a crear la consciència de la necessitat i dels beneficis del protocol". El lliurament del guardó es farà el 17 d'octubre, en el decurs de la VI Nit ACPRI a Esplugues.

El guardó és un reconeixement a la trajectòria professional de Ballús, que l'any vinent es jubilarà. "Molta gent s'ho mereix més que jo, però no puc negar que em fa il·lusió", ha comentat a Regió7. Segons la seva opinió, l'Associació Catalana de Protocol ha contribuït a dignificar i reconèixer una professió que a molts llocs es té la tendència que faci qualsevol persona, "i no és així. S'ha d'estar format i fer-la amb dignitat". Ballús assegura que "has de tenir la confiança del teu cap, però no ser un càrrec de confiança".