A les 8 de la nit, hora en què oficialment començava la Shopping Night de Manresa, el centre de la ciutat vivia un molt bon moment. La carretera de Vic col·lapsada de cotxes, mentre a Crist Rei, Guimerà, Born i Nou una munió de gent omplia els carrers. Les botigues començaven a rebre els primers curiosos que, a banda de comprar de nit, volien aprofitar les gangues de la cita. Començaven les primeres activitats d´animació a les portes dels comerços: orquestres a la Plana de l´Om, tabalers pel carrer Nou o màgia al carrer Casanova.

Una hora després la història va canviar completament. Els carrers es van tornar desèrtics i les persones que abans tranquil·lament passejaven, ara s´aglutinaven als portals dels comerços. D´altres corrien pel carrer. La raó? La pluja havia aigualit la festa.

Malgrat que el ruixat, que va durar poc més de 30 minuts amb prou feines va acumular 3 l/m2, la intensitat amb què va caure la pluja va fer que la nit de compres manresana tingués un clar vencedor: els paraigües. Les poques botigues que n´oferien, en ple carrer de Guimerà, reconeixien que estaven esgotant existències. A la botiga de roba Springfield, durant el ruixat explicaven que més d´una persona els n´havia demanat. A pocs metres, la botiga de complements Like pràcticament havia esgotat existències. D´econòmics ja no en tenien i estaven venent els darrers per 12 euros. També dels basars que havien optat per obrir, la gent en sortia amb paraigües a punt per estrenar.