Al pregó de la Festa de la Llum, en una trobada de l'alcalde amb un conseller, en una recepció a l'ajuntament, en un acte com la Diada de l'Onze de Setembre. Sempre la hi trobaran. Normalment, en actitud d'observació i amb una carpeta a la mà. Indicant a tothom on s'ha de posar. Controlant-ho tot. En un segon pla però marcant la pauta amb rigor i disciplina.

És part de la feina de la cap de Protocol i Relacions Públiques de l'Ajuntament de Manresa fa 27 anys. Recentment, ha recollit el Premi Nacional de Protocol i Relacions Institucionals 2014, que reconeix la seva trajectòria i que li han atorgat els col·legues de professió, l'Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals (ACPRI). Nascuda a Manresa el 15 de maig del 1949, Glòria Ballús té una àmplia formació en el seu àmbit, que inclou el diploma d'Estudis Superiors de Protocol i Cerimonial de l'Estat i Internacional amb qualificació d'excel·lent, atorgat per la Universitat d'Oviedo (1996), i el màster de Protocol i Cerimonial per la Universitat San Pablo-CEU de Madrid (2000-2001).

És doctora en Musicologia, amb qualificació d'excel·lent cum laude (2004), amb una tesi sobre la música a la col·legiata basílica de la Seu del 1714 al 1808. Ha realitzat treballs de recerca i investigació i ha signat nombrosos articles i publicacions, pels quals ha rebut diversos premis. Cent per cent manresana, "com a pianista -diu- m'agrada interpretar les partitures d'autors manresans o bagencs que trobo en les meves investigacions en concerts de petit format".