Escolars de P5 (5 anys) dels col·legis Sant Ignasi i Joviat van participar ahir al matí en l'acte institucional de commemoració del Dia Internacional dels Drets dels Infants, al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Manresa. El contingut del manifest dels drets dels infants va vertebrar un acte al qual els infants han assistit vestits amb samarretes blanques i dibuixos fets per ells, van cantar, van llegir poemes i van escoltar el conte elaborat per a l'ocasió El camí de la felicitat, per reivindicar els seus drets fonamentals.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va presidir l'acte i els va dir que "hem d'aprendre a escoltar-vos". Com a contrapartida els va recordar que tenen deures "com fer cas al mestre, creure els pares i mares, i escoltar els avis i àvies per aprendre de la seva llarga experiència i saviesa". L'alcalde estava acompanyat de les regidores de Serveis Socials, Acollida i Cooperació, Mercè Rosich; i de Joventut i Participació, Àuria Caus.

La commemoració va seguir a la tarda a la plaça Major amb l'activitat Emmarquem els Drets dels Infants, en la què van participar alumnes de quart de primària de les escoles de la ciutat.