L'equip de govern de CiU va aconseguir aprovar el darrer pressupost del seu mandat 2011-2015 en minoria a l'Ajuntament de Manresa gràcies a l'abstenció dels grups municipals del PSC i d'Esquerra Republicana. Plataforma per Catalunya hi va votar a favor. Pel que fa a l'altre punt calent del ple, la intervenció de la plataforma d'entitats que reclamen la rebaixa de l'IBI, en el torn de posicionament dels portaveus dels grups només el del Partit Popular, Xavier Javaloyes, es va mostrar a favor que l'Ajuntament tingués un gest per minorar la recaptació d'aquest impost.

El volum del pressupost serà de

73,9 milions d'euros, als quals caldrà afegir el mes de gener 913.000 euros aportats pel programa complementari de foment de l'ocupació local que va aprovar ahir la junta de govern de la Diputació de Barcelona per contribuir a la generació d'ocupació a la demarcació.

El debat del pressupost va tenir la participació prèvia, fent ús del reglament de participació ciutadana, d'un representant de la plataforma de mig centenar d'entitats que reclamen una rebaixa de la recaptació de l'IBI. Jordi Carreras, secretari-gerent de la Cambra de la Propietat Urbana de Manresa i el Bages, va dir que "és hora d'afluixar" en l'esforç econòmic que es demana als contribuents a través d'aquest impost.

Carreras va defensar que els ciutadans haurien d'estar pagant menys IBI que el 2007, tenint en compte que els ingressos de les famílies són ara més baixos que fa 7 anys, i que l'augment de la pressió impositiva és fruit d'una revisió cadastral feta "inoportunament i fora de temps".