L'autoria del lema de l'actual marca de ciutat "Manresa, cor de Catalunya" no correspondria a l'impressor Manel Cucurella, segons un testimoni directament implicat, Joan Guitart, sinó al difunt pintor Ramon Salisi quan era l'encarregat del servei artístic dels Magatzems Jorba de Manresa, on tots dos treballaven.

Joan Guitart, de 81 anys, afirma que va ser ell personalment qui va portar a l'impressor Cucurella les famoses tires adhesives amb el lema que durant gairebé mig segle ha estat el més conegut dins i fora de la ciutat.

Segons assegura Guitart, el primer i únic creador de l'eslògan "Manresa, cor de Catalunya" va ser Ramon Salisi, mort el 2008. El pintor va ser una persona polifacètica que va destacar per la seva vinculació a nombroses entitats de caire social, cultural i Esportiu.

Guitart afirma que Salisi va tenir la idea de fer les tires adhesives i ell va ser l'encarregat de dibuixar-les. Es tractava d'unes tires d'Aironfix blanques d'uns 25 o 30 centímetres de llarg per uns 4 o 5 d'ample on hi havia imprès l'eslògan amb el dibuix d'un cor, unes barres catalanes a un extrem i a l'altre el nom de Jorba. Aquestes tires eren adhesives perquè es poguessin enganxar al vidre del darrere dels cotxes -el mateix Guitart explica que en portava una- i es van imprimir una quantitat considerable i es regalaven en els Magatzems Jorba als clients que tenien cotxe.