Nou rècord en la xifra que ha de pagar l'Ajuntament de Manresa a l'empresa que explota la zona blava de la ciutat: 274.359 euros, segons la liquidació provisional, una quantitat similar a la que ha pogut dedicar els darrers anys a inversió pagada amb recursos propis. Per entendre que l'Ajuntament hagi de pagar a Eyssa en comptes de cobrar cal recordar que l'any 2005 es va pactar que la factura del pàrquing de la Reforma i la urbanització de l'entorn la paguessin els ciutadans amb el tiquet de la zona blava, i si no s'arribava al 55% d'ocupació ho farien mitjançant els impostos municipals que tributen.

Dit d'una altra forma, l'acord estableix que l'empresa concessionària Eyssa té garantida una facturació i que si no arriba als ingressos establerts la diferència la hi posa l'Ajuntament.

La concessió acabarà el 2023 i Eyssa ja ha facturat 12 milions d'euros

L'empresa concessionària de la zona blava de Manresa, Estacionamientos y Servicios SA (Eyssa), ha facturat 11,6 milions d'euros des del 2006. Té contracte per continuar prestant el servei fins al 2023, això són 9 anys més i, en total, li haurà permès facturar en 18 anys -si es manté el ritme dels darrers anys- uns 24 milions d'euros en un negoci que es basa en la instal·lació de parquímetres i la contrac-tació d'un grup de vigilants que controlen els casos d'aparcament indegut.

Aquest càlcul surt de sumar als 11,6 milions que ja ha facturat els 12,6 milions que podria facturar durant els 9 anys que encara resten de contracte si hi ha un volum mitjà de facturació d'1,4 milions, que és el que es dóna des de l'any 2008. La quantitat podria ser inferior, però també superior.