La Plana de l'Om serà avui i demà el centre neuràlgic en el qual es promocionarà l'oferta turística del Bages, en el marc de la fira multisectorial. Aquest monogràfic en el qual es mostraran els atractius de la comarca és la principal novetat d'aquesta edició de l'ExpoBages, i ha estat empesa per l'entitat Bages Impuls, sota l'epígraf Camins del Bages/Un territori per descobrir.

En total, la mostra turística reunirà 17 propostes per gaudir de la comarca del Bages, entre les quals destaquen la Manresa Ignasiana, Montserrat, Cardona, el Parc de la Sèquia, les propostes de Fundació Alícia-Fogons del Bages, vols en globus, l'oferta gastronòmica que agrupa el Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages i també hi haurà la presència de vins de la Denominació d'Origen Pla de Bages, dels quals es faran tastos tant avui com demà, entre les 12 i les 2 del migdia i les 6 de la tarda i les 8 del vespre.

Al llarg de tot el dia es faran diferents tastets de la cultura popular a la mateixa Plana de l'Om, que és el punt on es tancarà la fira d'enguany, ja que aquesta vegada no s'instal·laran parades d'artesans al carrer d'Alfons XII. Entre les activitats que hi ha programades cal destacar les ballades del bestiari del correfoc (avui a la 1 del migdia i demà a les 7 de la tarda) i també les dels nans (avui a les 7 de la tarda), de la pubilla i l'hereu dels gegantons (demà a les 11), la del lleó (demà a la 1) i la dels cavallets de Manresa (demà a les 6).