Segueix-nos a les xarxes socials:

Manresa erigeix una escultura lligada al Camí Ignasià com a símbol de "respecte"

El tòtem, instal·lat davant l'entrada del santuari de la Cova, és obra de l'escultor local Ramon Oms

El Camí Ignasià al seu pas per Manresa ha incorporat una escultura que vol simbolitzar "el respecte cap a les persones i la creació". Es tracta del Tòtem del Camí del Respecte i el Camí Ignasià situat a l'entrada del Santuari de la Cova, i que ahir va rebre la benedicció per part del Superior de la Cova, el pare Lluís Magriñà.

En sortint de l'ofici del migdia, es va fer el descobriment del tòtem i es va beneir, amb presència del seu escultor, l'artista local Ramon Oms, de la regidora Mercè Rossich, i de desenes de feligresos que sortien de missa. El pare Magriñà va explicar que aquesta obra és fruit de l'associació que s'ha volgut fer del Camí Ignasià com a Camí del Respecte, amb l'objectiu "que els pelegrins, quan facin el camí també visquin aquesta situació de respecte envers les persones amb qui es trobaran, o els llocs per on passaran...".

Es tracta d'una peça rectangular de bronze fos a la cera perduda d'uns 2 metres d'alçada que incorpora quatre rajoles amb relleus esculpits que simbolitzen els diversos territoris pels quals transcorre el Camí Ignasià: la zona més muntanyosa del País Basc i Navarra, una altra de més tranquil·la corresponent a la vall de l'Ebre, la zona del desert dels Monegros, i la pujada cap a Montserrat i l'arribada a Manresa (vegeu desglossat). En totes elles, hi ha empremtes del pelegrí, amb els corresponents forats a terra on clava el bastó que l'ajuda a caminar.

Prem per veure més contingut per a tu